Friday, March 25, 2011

[28] ... penghargaan tak ternilai ...




kalau boleh, hari hari nak update, hari hari nak mencoret. hari hari nak maintain.

tapi minda tetiba macam tin kosong, bunyi je yang lebih.. fuh!



kalau dulu dulu, zaman sekolah, bila cikgu kata esok ada jamuan, sibok la habaq kat mak, mama, ibu, ummi masing masing, kabor kan "Mak, esok ada jamuan. Cikgu soh bawak makanan." kalo sekolah harian bole la lagi emak nya bekal kan ape yang patut, ate kalo dah dok kat skola jauh2, asrama pulak lagi, memang jamuan semua harapkan orang kedai masakkan takpon makcik kantin skola..



dan biasa2 kat skola, menu dia adalah mihun goreng kaler merah, kek, jajan, kacang, buah, nasik goreng kaler merah jugek, agar-agar sirap dan sebagainya. juadah yang mudah mudah. dalam pikiran ibu ibu, biar anak senang nak bawak p skola, juga senang untuk cikgu handle makanan tersebut untuk semua murid, biar semua dapat.



tapi tu dulu. zaman skola. budak budak lagi. bila da berganjak ke alam remaja, alam universiti. pandai dah. buat jamuan main order je. ape susah. pegi je kedai. plan ramai2. booked meja banyak2. settle. takyah kemas, takyah masak. semuanya lima dalam satu, kedai uruskan. ada duit semua jalan..



memandangkan semester budak asasi um ni bakal berakhir, tergerak hati untuk mengadakan sedikit makan makan. ala2 majlis perpisahan gitu. hanya satu kelas terpilih. entah la. kemungkinan chemistry lebih. mana tak nya. orang lain satu subjek seminggu. mereka dua subjek seminggu yang penuh kerut di dahi mencari penyelesaian soalan matematik.



jaja gambar jela yer.. adapun sudah malas berceloteh.




selepas jumaat memang lapar kn?



fariza, seha, lala, atikah - thanks for that cake ^_^



so sweet. love it much =)



Group B2 - PASUM - 2010/2011





terima kasih semua.
saya sayang kamu. ^__^

3 comments:

kak ina kl (2) said...

tahniah sebab berjaya menghabiskan asasi di uni..lepas ni target nak ke mana pulak?

dya said...

kak ina,
tq krn sudi mlwt teratak yg x seberapa ini.. :)






asasi uni utk mereka
sy cikgu mereka
hehe

tasekM said...

lamanya tak hapdet nih...

:)






z56.

.